Social Media London Style wygrała konkurs i rozpoczyna współpracę z Grupą VIVE

Agencja Social Media London Style, po wygranym konkursie ofert, rozpoczyna obsługę Grupy VIVE. Agencja będzie pracować dla powiązanych ze sobą spółek wchodzących w skład tej grupy. Współpraca obejmuje m.in. optymalizację strategii i komunikację w kanałach Social Media: Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTube.

Współpraca wystartowała z początkiem sierpnia. Do zadań agencji należy całościowa obsługa działań w Social Media, obejmująca m.in. komunikację w kanałach: Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTube. Działania te prowadzone są równolegle dla wszystkich spółek Grupy VIVE.

Umowa została podpisana na czas nieokreślony.

- Dywersyfikacja usług Grupy VIVE wymaga szerokiego spectrum umiejętności i wiedzy, które pozwolą na odpowiednie komunikowanie działań spółek w zakresie recyklingu tekstyliów, transportu w międzynarodowym obrocie, specjalistycznych usług logistyczno-magazynowych w zwinnym łańcuchu dostaw czy sieci wielkopowierzchniowych sklepów z odzieżą używaną. Doświadczenie Social Media London Style i szerokie portfolio jej projektów oraz obsługiwanych klientów pozwala na stworzenie świeżej i profesjonalnej obecności w kanałach social media - wyjaśnia Ewelina Rozpara, Rzecznik Prasowy Grupy VIVE.

- VIVE Group to bardzo rozpoznawalna marka recyklingu tekstyliów, zarówno na rynku polskim, jak i europejskim. Cieszymy się, że to właśnie nasza agencja została wybrana do współpracy i z naszym udziałem VIVE Group wzmocni swoją obecność w mediach społecznościowych - komentuje Krystian Dryniak, Prezes Zarządu SMLS.

Grupa VIVE stawia sobie za cel stuprocentowe wykorzystanie tekstyliów pochodzących z recyklingu, segregowanych każdego dnia w ilości setek ton, a w konsekwencji daje drugie życie tekstyliom, promując tym samym wartości pracy w cyklu gospodarki w obiegu zamkniętym. Nieustannie rozwija działalność w kolejnych obszarach, takich jak transport i logistyka, optymalizacja kosztów ponoszonych przez przedsiębiorstwa, czy innowacyjne metody recyklingu. W skład grupy wchodzą: VIVE Textile Recycling, VIVE Transport, VIVE Logistic Services, VIVE Profit Center, VIVE Management, VIVE Properties, VIVE Biznes i VIVE Innovation. Jednocześnie, jako przedsiębiorca odpowiedzialny społecznie, VIVE Group wspiera działalność Klubu Sportowego VIVE Kielce oraz Fundacji VIVE Serce Dzieciom.

VIVE Textile Recycling to główna spółka wchodząca w skład VIVE Group, która działając od 26 lat, jest liderem branży recyklingu tekstyliów w Polsce i Europie. Firma posiada najnowocześniejsze w Polsce, w pełni skomputeryzowane linie do sortowania odzieży, które umożliwiają przerób 500 ton surowca na dobę z zachowaniem najwyższych standardów jakościowych ISO 9001 i 14001. Każdego dnia ponad 990-osobowa załoga w systemie 3-zmianowym sortuje i pakuje gotowe produkty z 700 różnych grup asortymentowych. Tak przygotowane produkty trafiają do ponad 70 krajów na świecie oraz do sieci sklepów detalicznych VIVE Profit na terenie kraju. Firma produkuje również czyściwo przemysłowe wykorzystywane przez przedsiębiorstwa wielu branż.

VIVE Transport i VIVE Logistic Services, spółki logistyczne Grupy VIVE oferują szeroki zakres usług TSL i łańcuch wartości, budując przewagę konkurencyjną swoich Klientów. VIVE Transport to nagradzany operator logistyczny operujący w ramach tzw. zwinnego łańcucha dostaw. Specjalizuje się w transporcie ładunków przestrzennych i standardowych, wysokokubaturowymi nadwoziami wymiennymi systemu BDF. Przewozy realizuje na rynku międzynarodowym oferując także system dystrybucji do sieci handlowych z wykorzystaniem własnego taboru dedykowanego. VIVE Logistic Services oferuje w zakresie logistyki magazynowej innowacyjne i wysoko przetworzone usługi wymagające szczególnych umiejętności zasobów ludzkich, rozwiązania magazynowe w klasie A/A+ w regionie świętokrzyskim oraz rozwiązania w logistycznym łańcuchu wartości klientom poszukującym innowacyjnych, zwinnych rozwiązań w szczególności dla podmiotów z branży retail i producentów, dla których głównymi rynkami są kraje wspólnoty europejskiej.

VIVE Profit Center zajmuje się zarządzaniem i rozwojem sieci wielkopowierzchniowych sklepów z niepowtarzalną odzieżą – VIVE Profit i VIVE Premium. Obecnie spółka posiada kilkadziesiąt sklepów detalicznych w Polsce, stale rozbudowując sieć w całym kraju. Do końca 2018 roku firma planuje otworzenie kolejnych punktów. Duża powierzchnia każdego obiektu pozwala klientom na dokonywanie zakupów w bardzo komfortowych warunkach, a oferowany towar w zależności od rodzaju eksponowany jest na wieszakach, półkach lub w koszach. Raz w tygodniu/raz na dwa tygodnie następuje całkowita wymiana asortymentu w każdym sklepie należącym do sieci.

VIVE Biznes koncentruje swoją działalność na łączeniu partnerów biznesowych na płaszczyźnie współpracy B2B (business-to-business) z wykorzystaniem koncepcji projektu BIZNES1000. Spółka zajmuje się szukaniem możliwych synergii związanych z działalnością firm partnerskim. Stawia na innowacyjność i nieszablonowe rozwiązania, np. poprzez zwiększenie aktywnej współpracy z obiecującymi startupami. Realizowane przez spółkę przedsięwzięcia przynoszą wymierne korzyści dla firm biorących w nich udział, a w przyszłości pozwolą również na realne obniżenie kosztów codziennego życia zatrudnionych w nich pracowników.

VIVE Innovation zajmuje się poszukiwaniem innowacyjnych technologii i rozwiązań umożliwiających stuprocentowy recykling tekstyliów. W ramach swojej działalności prowadzi badania, mające na celu wytwarzanie nowych produktów z przetworzonych w różnorodnych procesach włókien tekstylnych. Aktualnie firma pracuje nad technologiami wytwarzania z tekstyliów poddanych recyklingowi materiałów i kompozytów, które mogą znaleźć zastosowanie w wielu dziedzinach przemysłu i architekturze przestrzeni publicznej.

VIVE Properties zarządza nieruchomościami, będącymi własnością VIVE Group. Większość obiektów znajduje się na terenie Kielc. Firma od kilku lat prowadzi inwestycje, polegające na modernizacji posiadanych nieruchomości.

VIVE Management zarządza powiązanymi ze sobą spółkami, z których główna – VIVE Textile Recycling, działając od 26 lat, jest liderem branży recyklingu tekstyliów w Polsce i Europie. Spółka dba o to, by Organizacja nieustannie rozwijała działalność w obszarach, takich jak transport i logistyka, optymalizacja kosztów ponoszonych przez przedsiębiorstwa, czy innowacyjne metody recyklingu.

Jednocześnie, jako przedsiębiorca odpowiedzialny społecznie, VIVE Group czuje się, jako lider recyklingu, zobowiązana do podejmowania działań zarówno na rzecz ochrony środowiska, lokalnych społeczności, jak i edukacji rynku. VIVE Management dokłada wszelkich starań, by swój długoterminowy sukces osiągać nie tylko poprzez innowacyjne produkty i usługi, ale również poprzez odpowiedzialne traktowanie otoczenia, w którym funkcjonuje.

Social Media London Style Sp. z o.o. to agencja interaktywna powstała w 2010 roku w Londynie. Agencja buduje kompleksowe strategie, wykorzystujące wszelkie narzędzia online dostępne na rynku. Pomaga zaistnieć markom w Social Media, wspiera pracodawców w budowaniu strategii Employer Brandingowych w Internecie. Wykorzystuje sieć do zwiększenia świadomości marki klienta, przyciągnięcia najlepszych talentów z rynku oraz zwiększenia jego sprzedaży. W gronie jej klientów znaleźli się m.in.: Allegro, Aon Hewitt, ASSA Abloy, CH2M, HID Global, Dancake, Farby KABE, Kongsberg Automotive, PKL S.A., Cement Ożarów.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.