Gi Group Polska nowym klientem SMLS

Published

Działania Agencji będą miały na celu przede wszystkim wzmacnianie świadomości i wizerunku marki GI Group na polskim rynku.

Do zadań SMLS będzie należało m.in. przygotowanie i wdrożenie strategii obecności GI Group na Facebooku, agencja zajmie się też regularnym przygotowywaniem i prowadzeniem kampanii wspierających oferty pracy GI Group Polska w Social Mediach, jak również z wykorzystaniem narzędzi takich jak: Google Display Network, Google Search, Google Remarketing czy YouTube Marketing. Umowa pomiędzy firmami została
podpisana na rok.

- Rynek pracy zmienia się bardzo dynamicznie, oferty pracy na portalach internetowych niekoniecznie trafiają do potencjalnych pracowników tak dobrze jak jeszcze jakiś czas temu, oczywistym jest zatem, że firma taka jak nasza musi eksplorować nowe tereny by pozyskiwać z rynku talenty. Stąd m.in. decyzja o współpracy z agencją SMLS - mówi Magdalena Furs, dyrektor operacyjna GI Group Polska

GI Group Polska Sp. z o.o. to polski oddział jednej z wiodących na świecie firm rekrutacyjnych, dostarczających zaawansowane rozwiązania dedykowane rozwojowi rynku pracy. W 2016 roku ponad 2500 specjalistów firmy na całym świecie pomogło ponad 12.000 klientom zatrudnić 160 tysięcy pracowników. GI Group w Polsce posiada 14 oddziałów i 9 tzw. SMS (mini-oddziały dedykowane obsłudze konkretnego klienta). Firma od 10 lat dostarcza setkom klientów w Polsce kompleksowe rozwiązania HR i oferuje pełen zakres usług rekrutacyjnych.

Social Media London Style Sp. z o.o. to agencja interaktywna powstała w 2010 roku w Londynie. Agencja buduje kompleksowe strategie, wykorzystujące wszelkie narzędzia online dostępne na rynku. Pomaga zaistnieć markom w Social Media, wspiera pracodawców w budowaniu strategii Employer Brandingowych w internecie. Wykorzystuje sieć do zwiększenia świadomości marki klienta, przyciągnięcia najlepszych talentów z rynku oraz zwiększenia jego sprzedaży. Agencja jest Oficjalnym Partnerem Linkedin na obszarze EMEA w zakresie Talent Solutions. W gronie jej klientów znaleźli się m.in.: Aon Hewitt, ASSA Abloy, CH2M, HID Global, Dancake, Farby KABE, Kongsberg Automotive, PKL S.A., Cement Ożarów. Więcej na www.smls.pl

Agencje Social Media London Style i GrowHR zawiązały konsorcjum na potrzeby projektów Employer Branding

Rozpoczynamy bliską współpracę partnerską z Agencją GrowHR. W ramach wspólnych działań będziemy - jako konsorcjum - kompleksowo obsługiwać naszych klientów, uzupełniając się nawzajem m.in. w tworzeniu strategii Employer Brandingowych (online/offline) oraz promocji marek pracodawców.